Altay, 18 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi

Altay, 18 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

TFF 1.Lig Play-Off finalinde Altınordu’yu 1-0’lık skorla geçen Altay, 18 yıl sonra Süper Lig’e yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig play-off finalinde Altınordu ile Altay, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Altay, Adana Demirspor, GZT Giresunspor’dan sonra Süper Lig’e çıkan üçüncü ve son  takım oldu. 

18 yıl aradan sonra Süper Lig’e merhaba diyen İzmir ekibi, Süper Lig’de en son 2002-2003 yılında mücadele etmişti. O sezon ligi 16. sırada tamamlayan Altay, Göztepe ve Kocaelispor ile birlikte küme düşmüştü.

Son Süper Lig maçını 31 Mayıs 2003 tarihinde İstanbulspor’a karşı oynayan Altay, sahadan 1 puanla ayrılarak küme düşmüştü. İzmir ekibi İstanbul’da Altınordu’yu mağlup ederek 6 bin 57 gün sonra Süper Lig’e çıktı.

Normal sezonu 5. sırada tamamlamıştı

63 puanla sezonu 5. sırada tamamlayan Altay’da normal sezonun bitimine iki hafta kala göreve Teknik Direktör Mustafa Denizli gelmişti. Tarihinde 6 kez play-off oynayan siyah-beyazlılar, bu mücadelelerin 3’ünde finale çıktı.

Daha önceki final mücadelelerinde 2005-2006’da Sakaryaspor’a ve 2006-2007’de Kasımpaşa’ya yenilerek Süper Lig’e çıkamayan Altay, bu akşam Altınordu’yu yenerek 1. Lig özlemini dindirdi.

Altay kupasını aldı

Spor Toto 1’inci Lig’de Play-Off finalinde Altınordu’yu 1-0 mağlup ederek 18 yıl sonra Süper Lig’e yükselen Altay, Play-Off birinciliği kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik‘in elinden aldı. Altay takım kaptanı İbrahim Öztürk kupayı arkadaşlarıyla birlikte havaya kaldırdı. Kupa töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de yer aldı.

Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, maçtan sonra futbolcuların omuzlarında tribünleri selamlarken, deneyimli teknik adam gözyaşlarına hakim olamadı. Mustafa Denizli, kupayı havaya kaldırarak şampiyonluk sevincine ortak oldu. Atatürk Olimpiyat Stadı hoparlöründen çalınan Altay Marşı eşliğinde siyah-beyazlılar şampiyonluk şarkıları söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) sosyal medyadan yayınladığı mesajla Altay’ı tebrik etti. 

SPOR TOTO 1.Lig play-off final müsabakasında Altınordu’yu 1-0 mağlup eden Altay Süper Lig’e yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak Süper Lig’e yükselen Altay’ı tebrik ederiz. @AltaySporKulubu pic.twitter.com/tBUYHAAWt2

— TFF (@TFF_Org) May 26, 2021

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!