Buzulların erimesiyle ortaya çıktı: Şili’de buzlar altında kalan 2 askerin kalıntılarına 40 yıl sonra ulaşıldı

Buzulların erimesiyle ortaya çıktı: Şili'de buzlar altında kalan 2 askerin kalıntılarına 40 yıl sonra ulaşıldı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Şili’de 1981 yılında helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden ve buzlar altında kalan 2 askerin kalıntıları, bulunduğu yerden çıkarıldı.

Şili ordusundan yapılan yazılı açıklamada, başkent Santiago’ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan, yüksekliği 5 bin kilometreyi aşan Cerro El Plomo dağında, 4 kişilik mürettebatıyla bir helikopterin 26 Kasım 1981’de düşmesi sonucu ölen ve o günden beri buzlar altında kalan 2 askerin kalıntılarına ulaşıldığı bildirildi.

Buzulların erimesiyle ortaya çıktı: Şili’de buzlar altında kalan 2 askerin kalıntılarına 40 yıl sonra ulaşıldıhttps://t.co/tK71m3TfcE pic.twitter.com/9roVrnjxxD

— Sputnik Türkiye (@sputnik_TR) March 14, 2021

​Arama kurtarma çalışmaları, sivil bir helikopterin, bölgedeki buzulların erimesiyle ortaya çıkan helikopter enkazını bildirmesi üzerine 8 Mart’ta başladı.

Şili ordusuna mensup 38 uzmanın katıldığı operasyonda, 2 askerin kalıntılarına ulaşıldığı ve 4. askerin kalıntılarının bulunması için çalışmaların 17 Mart’a kadar süreceği bildirildi.

Helikopter kazasında ölen mürettebattan birisinin kalıntılarına, 1991 yılında bir dağcının haber vermesi üzerine ulaşılmıştı.

IMÁGENES | VIDEO | Cuatro tripulantes tenía el helicóptero que se accidentó el 26 de noviembre de 1981 y que ahora quedó al descubierto tras los deshielos en la zona. https://t.co/vZSGtU7p4Q

— BioBioChile (@biobio) March 13, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!