Çalışma Bakanı Işıkhan, 1 Mayıs Açıklaması Yaptı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

1 Mayıs’ın Anlamı ve Önemi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ’i ziyaret ederek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yaklaştığını vurguladı. Bu yılın, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılını ve Türkiye Yüzyılı’nı başlatan milat olması sebebiyle önceki yıllardan farklı bir atmosferde kutlanacağını belirtti.

Emek ve Dayanışma Günü’nün Kutlanması

Bakan Işıkhan, hafta boyunca düzenlenecek çeşitli programlarla emek dünyasının özel gününü kutlayacaklarını, emeğin maddi ve manevi dünyadaki önemine vurgu yaparak emekçilerin haklarının korunmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Sendikalaşma hakkından sosyal güvenliğe kadar her alanda çalışanların menfaatlerini gözettiklerini vurguladı.

İşçilerin Değeri ve Taksim Meydanı

Bakan Işıkhan, işçilerin ülkenin büyümesi için önemli bir güç olduğunu belirterek, Taksim Meydanı’nın işçilerin alın terini ifade etmeye sığmayacak kadar büyük olduğunu dile getirdi. Geçmişte Taksim Meydanı’nda yaşanan acı olayları hatırlatan Işıkhan, 1 Mayıs’ın sadece Taksim Meydanı ile sınırlandırılmaması gerektiğini ve emeğin sembolü olarak kutlanması gerektiğini vurguladı.

AYM Kararı ve Taksim Meydanı

Anayasa Mahkemesi’nin Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ın kutlanmasının engellenmesinin hakkın ihlali olduğuna karar verdiğini hatırlatan Bakan Işıkhan, işçi ve emekçilerin ortak hafızasını yansıtan Taksim Meydanı’nın önemine vurgu yaptı. AYM’nin kararında, Taksim Meydanı’nın işçi ve emekçilerin dayanışmasının yanı sıra ortak hafızasının da bir sembolü olduğu belirtilmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!