Cumhur İttifakı’nın İBB Adayı Murat Kurum’dan İstanbul Metrosu Açıklaması

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Murat Kurum’un Sosyal Medya Paylaşımı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından İstanbul’un metro hattındaki sorunları gündeme taşıdı. Kurum, M3 Bakırköy Sahil – Kayaşehir metro hattının uzaması sonrası yaşanan izdihamı ve İBB’nin taahhüt ettiği araçların alınmamasını eleştiren bir paylaşımda bulundu.

İBB’den Yapılan Açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, söz konusu metro hattının uzatılması ve yeni araçların teminiyle ilgili detaylar paylaşıldı. Kirazlı-Bakırköy Sahil etabının 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Ayrıca, 2022 yılı bütçesinde projenin ve 72 adet raylı sistem aracının Bakanlık tarafından sağlanacağı vurgulandı.

Araçların Teslim Edilmemesi

10 Mart 2024 tarihinde M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro Hattı’nın İBB’ye devredilmesine rağmen, bakanlık tarafından devredilmesi gereken 72 aracın henüz teslim edilmediği ortaya çıktı. Bu durum, hattın kapasitesinin düşmesine ve sefer aralıklarının uzamasına neden oldu. İBB, bu sorunu çözmek için 40 araç siparişi vermiş ve geçici olarak ek otobüs seferleri düzenlemiştir.

Önemli Not: Haberde yer alan bilgilerin doğruluğu ve güncelliği konusunda emin olmak için ilgili kaynaklardan teyit almak önemlidir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!