Mandalinada Hasat Başladı! Tarlada 10TL, Tezgâhlar da…

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

guncel53.com ‘un haberine göre C vitamini deposu olan tescilli Rize mandalinasında hasat telaşı başladı. Kilosu tarlada 10 liradan başlıyor, tezgâhta ise en düşük 35 liradan satılıyor.

www.guncel53.com ‘un sunduğu haberde belirtilen bilgilere göre; Rize’de çay tarımından sonra yetiştirilen alternatif ürünlerden biri olan tescilli satsuma cinsi mandalinada hasat telaşı başladı.

Çay tarımının kente gelmesiyle birlikte üretimi daralan Rize’ye özgü satsuma mandalinası son yıllarda yeniden ekonomik değer kazanmaya başladı. 2023 Mart ayınca coğrafi işaret belgesi alarak tescillenen Rize mandalinasının kilosu tarlada 10 liradan tezgâhlarda ise 35 liradan satılıyor. Mandalinayı satıcının tarlasından kendi toplayan tüketici ise 7 liradan satın alabiliyor.

Rize’de kışın en çok tüketilen meyveleri arasında yer alan satsuma cinsi mandalina ağırlıklı olarak kent içinde tüketiliyor. Bol sulu, çekirdeksiz, organik  ve ince kabuklu oluşu ile ünlü olan satsuma cinsi mandalina en fazla Derepazarı ilçesinde üretiliyor.

Yine guncel53.com ‘da yer alan haberin devamında;

‘’Mandalinası ile ünlenen Derepazarı ilçesinde hasadın ardından kara yolu kenarında açılan tezgahlarda mandalina tüketiciye ulaştırılıyor.Öte yandan aynı ilçede Derepazarı Belediyesinin desteği ile mandalina reçeli üretiliyor. Lezzeti ile öne çıkan reçel sipariş üzerine farklı illere gönderiliyor. Aynı zamanda organize edilen festival ile Derepazarı mandalinası dünyaya tanıtılıyor.

Havaların elverişli gitmesiyle birlikte, bol sulu, ince kabuklu ve çekirdeksiz satsuma cinsi mandalinanın rekoltesinde geçen yıla oranla bu yıl artış göründüğü ifade ediliyor. Önümüzde ki haftalarda toplama olgunluğuna erişen mandalinaların artmasıyla birlikte hasadın yoğunlaşması bekleniyor.’’ bilgilerine yer verildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!