Milli Savunma Bakanlığı’ndan Yunanistan İlişkilerine İlişkin Güven Artırıcı Önlemler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

GAÖ Toplantısı Atina’da Yapılacak

Milli Savunma Bakanlığı haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Yunanistan ile ikili ilişkiler konusundaki gelişmelere değinildi. Buna göre, Yunanistan ve Türkiye’den heyetlerin katılımıyla Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) toplantısı 22 Nisan Pazartesi günü Atina’da gerçekleşecek.

Trakya Sınır Birlik Komutanları Karşılıklı Ziyaretlerde Bulundu

Ankara’daki toplantıda üzerinde mutabakata varılan Güven Artırıcı Önlemler çerçevesinde Trakya’daki sınır birlik komutanlarının karşılıklı ziyaretleri gerçekleşti. Yunanistan 3’üncü Mekanize Piyade Tugay komutanı 16-17 Nisan’da Edirne’deki 54’üncü Mekanize Piyade Tugayı’na ziyarette bulundu. Bugün ve yarın da 4’üncü Mekanize Piyade Tugay komutanı Yunanistan’daki 31’inci Mekanize Piyade Tugayı’nı ziyaret ediyor.

2023 Uygulama Planı Kapsamında İlk Faaliyetler Gerçekleştirildi

Bakanlık kaynaklarına göre, gerçekleştirilen bu ziyaretler Güven Artırıcı Önlemler kapsamında 2023 Uygulama Planı’nda mutabık kalınan 16 faaliyetin ilk ikisini oluşturuyor.

Yunanistan’ın Deniz Parkları Planlarına Tepki

Yunanistan’ın Ege ve İyon Denizi’nde ilan etmeyi planladığı deniz parklarıyla ilgili Bakanlık kaynakları, “Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından Ege Denizi ve İyon Denizi’nde iki büyük deniz parkı ilan edileceği duyurulmuştur. Bakanlık, Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktadır.” açıklamasında bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!