Prof. Dr. Göktürk Fındık, Yeni Bir Cerrahi Yöntem Geliştirdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Prof. Dr. Fındık, BMC Surgery’de Yayımlanan Yöntemi Anlattı

Yaklaşık bir ay önce uluslararası hakemli bilimsel tıp dergisi BMC Surgery’da yayımlanan bir çalışmada, Prof. Dr. Göktürk Fındık, lokal ileri akciğer kanseri ameliyatlarında uyguladığı yeni bir cerrahi tekniği ortaya koydu.

‘Fındık Tekniği’ Olarak Adlandırılan Yöntem

Prof. Dr. Fındık, lokal ileri akciğer kanserlerinde tümörün kalp zarına yapışık olduğu durumlarda, geleneksel yöntemlerden farklı olarak ‘Fındık Tekniği’ adını verdiği yeni bir cerrahi yöntem uyguladıklarını belirtti. Bu teknikte, yapay protez kullanılmaksızın farklı bir dikiş tekniğiyle kalp zarının birleştirildiği açıklandı.

Farklılık ve Avantajları

Prof. Dr. Fındık, geleneksel yöntemlerde kullanılan yapay protezin hastalarda bazı olumsuz etkilere yol açabileceğini, bu nedenle yeni yöntemin enfeksiyon, aritmi ve tekrar ameliyat olma riskini azalttığını vurguladı. Ameliyat sonrasında hastaların daha rahat bir iyileşme süreci geçirdiğini belirtti.

Olumlu Geri Dönüşler ve Umutlar

Prof. Dr. Fındık, ‘Fındık Tekniği’ ile ameliyat olan hastalardan olumlu geri dönüşler aldıklarını ve bu yöntemin uluslararası bir makalede yer aldığını söyledi. Mesleğinde 25 yılı geride bıraktığını belirten Fındık, geliştirdiği yöntemi dünya literatürüne kazandırmaktan gurur duyduğunu ifade etti ve hastalarına şifa, fayda diledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!