Stoltenberg: NATO savunma bakanları, Irak konusunda anlaşmaya varacak

Stoltenberg: NATO savunma bakanları, Irak konusunda anlaşmaya varacak
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, müttefik ülkelerin savunma bakanlarının, 17-18 Şubatta gerçekleşecek görüşmede Irak’taki misyonunun genişletilmesi konusunda anlaşmaya varma niyetinde olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’de düzenlediği basın toplantısında “Bakanların, genişletilmiş misyonun başlatılması konusunda anlaşmaya varmasını bekliyorum. Bu misyon kapsamında, müttefiklerin personeli, ülke genelindeki çok sayıda güvenlik kurumlarında eğitim ve danışmanlık hizmetlerini daha aktif yürütecek” ifadelerini kullandı.

Misyonun, duruma bağlı olarak genişlemeye devam edeceğini belirten Stoltenberg, “Bu, Irak hükümetinin talebi üzerine ve uluslararası terörle mücadele koalisyonu ile iş birliği içinde yapılıyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ile Irak’ta
Milli Savunma Bakanlığı
Türkiye’nin üst düzey Irak çıkarmasının PKK ile mücadeleye yansımaları nasıl olacak?

Bakanların görüşmesi sırasında, NATO’nun doğu sınırlarındaki etkinliğinin güçlendirilmesi dahil finansmanın artırılmasını teklif etme niyetinde olduğunu bildiren Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çevreleme ve savunma alanındaki temel faaliyetimiz için genel NATO finansmanının önemli ölçüde genişletilmesini teklif edeceğim. Bu, Kuzey Atlantik İttifakı’nın doğusunda müttefik güçlerinin konuşlandırılması, hava sahası devrileri, denizlerdeki konuşlandırma ve tatbikatlara destek sağlama fırsatını verecek. Harcamaları ortaklaşa artırmak, birbirimizi koruma taahhüdümüzün gücünü gösterecektir.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!