TÜİK Verilerine Göre Türkiye’de Araç Yakıt Türleri ve Tercihleri

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Dizel Otomobillerin Trafikteki Yükselişi

2004 yılında %4,7 olan dizel otomobillerin trafikteki oranı, son 20 yılda önemli bir artış göstererek %35,6’ya yükseldi. Bu dönemde dizel araç sayısı 252 bin 629’dan 5 milyon 425 bin 652’ye ulaştı.

LPG ve Benzinli Araç Sayıları

LPG’li araçların oranı 14,7’den %33,5’e yükselirken, benzinli araç sayısı da artış gösterdi. Benzinli araçların sayısı 793 bin 81’den 5 milyon 94 bin 751’e çıktı.

Elektrikli ve Hibrit Araçların Yükselişi

Elektrikli ve hibrit araçların trafikteki oranı sıfırdan %2’ye yükseldi. Bu türdeki araç sayısı 2011’den bu yana 47’den 302 bin 371’e çıktı.

Yakıt Tüketimi ve Tercihler

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, dizel ve LPG’li araçların tercih edilmesinde yakıt tüketiminin etkili olduğunu belirtti. Dizel otomobillerin daha az yakıt tüketmesi ve LPG’li araçların düşük litre fiyatları tercih sebepleri arasında.

Çevre Dostu ve Güvenli Sürüş

Erkoç, dizel araçların benzinli araçlara göre daha çevre dostu olduğunu ve güvenli sürüş deneyimi sunduğunu ifade etti. Ayrıca, elektrikli araç kullanımındaki artışın çevreye duyarlılık ve şarj istasyonlarının çoğalmasıyla ilişkili olduğunu vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!