2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı İçin Yeni Örnek Soru Kitapçıkları Yayımlandı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına yönelik hazırlanan yeni örnek soru kitapçıklarını yayımladı. Öğrenciler, Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden bu örnek sorulara erişim sağlayabilecekler.

Örnek Soru Kitapçığı İçeriği

Yayımlanan örnek soru kitapçıklarında, Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından toplamda 45 soru yer alıyor. Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından 10’ar soru bulunurken, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5’er soru yer alıyor. Bu sorular, 8. sınıf derslerinin öğretim programında belirlenen konu ve kazanımlar doğrultusunda hazırlanmıştır.

Çözüm Videoları

Bu örnek soruları çözmek için, öğrenciler YouTube üzerinden çözüm videolarına erişebilirler. Sorular, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme gibi bilimsel süreç becerilerini ölçmeyi hedeflemektedir.

Örnek soruların hazırlanmasında, ilgili derslerin öğretim programında belirtilen konu ve kazanımlar yanı sıra ders kitaplarındaki konu anlatımları, işleniş biçimleri, metinler ve etkinlikler dikkate alınmıştır. Bu sayede öğrenciler, sınavlara daha iyi hazırlanmak için ders kitaplarından yararlanabilirler.

Örnek soru kitapçıklarına ve çözüm videolarına, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi YouTube kanalından erişebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!