Coin Projesi Ne Demek? Coin Nedir?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Coinler, dijital dünyada ortaya çıktığından bu yana finans alanında çok büyük ses getirdi. Geçmişten günümüze yatırım yapılabilecek binlerce Coin Projesi ortaya çıktı. Coin Nedir? Coin Projesi Ne Demek?

Coin Nedir? Coinler Ne İşe Yarar? Coin Projesi Ne Demek?

Günlük hayatta kulandığımız fiziki paraları yüzlerce kat çarpan devasa değerlere ulaşan kripto paralar, ses getirmeye ve internet ortamında etkili bir ticaret aracı olarak kullanılmasının yanı sıra yatırım kazanmaya devam ediyor. Haliyle bu dijital varlıkların arkasında yer alan Coin Projeleri için internet ortamında “Coin Projesi Nedir?” , “En Popüler Coin Projeleri Neler?” , “Yatırım Yapılabilecek Coin Projeleri” gibi aramalar da hızını kesmeden yüksek bir hacme doğru ulaşmaya devam ediyor. Coin hakkında bazı sorulara yanıt bulalım.

 

Coin Nedir? 

Öncelikle, dijital varlık olarak bilinen coinlerden ve coinlerin ne işe yaradığından söz edelim. Kripto paraların ortaya çıkışı Bitcoin ile 2008 yılında başladı. Bitcoin’in ortaya çıkmasının birkaç temel kuralı vardı; “Merkeziyetsizlik, İşlem kayıtları, Yeni arz yaratma.” Bitcoin‘in ortaya çıkışından sonra özellikle merkeziyetsizlik kuralı sayesinde Deepweb gibi karanlık internet ortamları dahil birçok alanda büyük ilgi gördü ve kullanılmaya başlandı. Bitcoin’in mucidi olarak “Satoshi Nakamoto” adıyla bilinen ve kimliğinin belirsiz olduğu öne sürülen bir isim kullanılmaktadır. Satoshi Nakamoto adlı mucidin kim olduğu hala bilinmemekle beraber, hakkında birçok iddia ortaya atılmıştır. Satoshi Nakamoto ismi Bitcoin yaratıcısı olarak bilinen kişilerin ya da grupların kullandığı bir isimdir.

 

Coinler Ne İşe Yarar?

Coinler, kripto para birimi olarak tanınan ve herhangi bir fiziksel varlığı olmayan sanal paralar olarak tanımlanabilir. Coinlerin ne işe yaradığı konusunda net bir bilgi vermek zor olacaktır, zira günümüzde kripto paraların kullanım alanı o kadar fazla ki! Ancak genel hatlarıyla baktığımızda; coinlerin bir yatırım aracı olarak kullanıldığını, merkeziyetsiz özelliği iddiasıyla birçok illegal girişimde aktif olarak kullanılabildiğini, internet ortamındaki alışverişlerde özellikle günümüzde yaygın olarak kredi kartı gibi online ödeme yapılabilecek fiziki ödeme araçları yerine kullanıldığını söylemek mümkün olacaktır.

 

Coin Projesi Ne Demek?

Coin projeleri, kısaca bir kripto paranın ardında işlenen girişimler olarak tanımlanabilir. Buna herkesin anlayacağı bir dil ile örnek vermek gerekirse borsa örnek verilebilir ancak tabii ki coin projeleri ve borsalar aynı mantıkla çalışmaz. Yatırım yapacağınız kripto para birimine ait Coin Projesinin ne olduğunu bulmak ve araştırmak istiyorsanız, Google’da örnek olarak “Bitcoin Nedir?” , “MANA Coin Nedir?” , “MDT Coin Nedir?” , “Bitcoin Nedir?” gibi aramalar yapmanız yeterli olacaktır. Her coinin  derin bir anlamı olduğu söylenemez. Örneğin Dogecoin olarak bildiğimiz coin türü, Vikipedia açıklaması ile Dogecoin anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto paradır.
__
SosyoFun Sosyal Medya Ajansı Katkılarıyla…
#Tanıtım Satın Al

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!