Toplantıda ‘baş aşağı duran’ ABD’li Kongre üyesine: En azından kedi değilsin

Toplantıda 'baş aşağı duran' ABD'li Kongre üyesine: En azından kedi değilsin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD Kongresi’ndeki bir oturuma internet üzerinden bağlanan Cumhuriyetçi üye Emmer’ın ekranda baş aşağı durduğu görüntüler ve yaşanan diyaloglar, akıllara dünkü ‘Zoom’da kedi krizi’ anlarını getirdi.

Çevrimiçi duruşmada yanlışlıkla kedi filtresi açan avukatın görüntüleri konuşulmaya devam ederken ABD’de yine teknolojinin azizliğine uğrayan birinin görüntüleri gündem oldu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle birçok şeyin çevrimiçi ortama taşınması işleri kolaylaştırırken teknolojinin azizliğine uğrayanlar da yok değil. ABD'nin Teksas eyaletinde çevrimiçi görülen bir davada yaşanan 'kedi krizi' bunun son örneklerinden oldu.
© REUTERS
Duruşmaya ‘kedi olarak’ katılan avukat, kedi olmadığına ‘inandırmaya çalıştı’

ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Tom Emmer’ın bir komite toplantısına çevrimiçi olarak bağlandığında baş aşağı duruyordu, vücudu ise görünmüyordu. Emmer’ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle küçük işletmelere yardım yapılmasıyla ilgili hararetli bir şekilde konuşmaya başlamasının ardından diğerleri kendilerine hakim olamayıp gülmeye başladı.

Toplantıyı yöneten Maxine Waters “Bay Emmer, konuşmanızı bölüyorum ama iyi misiniz?” diye sordu. Emmer bir sorun olmadığını söyleyince diğer katılımcılar kahkahaya boğuldu. Ardından içlerinden biri “Baş aşağı duruyorsun” diyerek Emmer’ı uyarmaya çalıştı. Emmer da “Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum” yanıtı verdi.

‘Baş aşağı durmanız bir metafor mu?’ deyip güldüler

Bunun üzerine Waters, Emmer’ın görüntüsünü düzeltmesi için birinden yardım istedi ama diğer üyeler Emmer’ı tiye almaya devam etti. Kongre üyelerinden biri “Baş aşağı durmanız bir metafor mu?” diye sordu, bir diğeri de dün Zoom toplantısında ‘kediye dönüşen’ avukatın “Ben kedi değilim” demesine atfen “En azından kedi değilsin” ifadesini kullandı.

Twitter’da kendini tiye aldı: Ben kedi değilim

Neyse ki Emmer yardım sonrası uygulama ayarlarını düzeltip görüntüsünü düzeltmeyi başardı. Emmer yaşadığı bu ilginç anların ardından Twitter hesabında yaptığı paylaşımda da “Ben kedi değilim” dedi.

I am not a cat. pic.twitter.com/d4lhQd0sJ4

— Tom Emmer (@RepTomEmmer) February 10, 2021

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!