BİLSEM Sınavı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

BİLSEM Sınavı Ne Zaman?

Türkiye’de ilkokullarda okuyan 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik olan BİLSEM sınavı, özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) geçtiğimiz günlerde yayınladığı kılavuzla BİLSEM sınavının tarihlerini duyurdu.

BİLSEM sınavı, 10 Şubat ile 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler, yetenek alanlarına göre bu dönemde değerlendirmeye alınacak. Bireysel değerlendirme sınavı ise 26 Mayıs ile 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sınav sonuçları ise 31 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak.

BİLSEM Başvurusu Ne Zaman Alınacak?

BİLSEM başvuruları, 08-19 Ocak 2024 tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından e-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. Öğretmenler, öğrenci gözlem formlarını doldurarak başvuruları gerçekleştirecek.

BİLSEM Nedir?

BİLSEM, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltmasıdır. Bu merkezler, ilkokullarda sınavla belirlenen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitimlerini aksatmadan, bireysel yeteneklerini fark etmelerini sağlamayı ve kapasitelerini üst düzeyde kullanmalarını amaçlayarak devlete bağlı olarak açılan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM’lerde öğrencilere, zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla özel yeteneklerini geliştirme fırsatı sunulur. Özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasiteye sahip olan ve akademik alanda yaşıtlarına göre üstün performans gösteren öğrenciler, BİLSEM sınavıyla tespit edilir. Bu öğrencilere, eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla destek verilerek, kendilerini tanımaları sağlanır. Aynı zamanda, gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesillerin yetiştirilmesi hedeflenir.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!