Bulaşık Makinesinde Makine Tuzu Neden Erimez? Bulaşık Makinesinin Tuzu Eritmemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

En kirli bulaşıkların dahi hem daha kolay ve konforlu hem de daha ekonomik/tasarruflu bir şekilde yıkanabilmesine yardımcı olan bulaşık makineleri bulaşıklarda %100 hijyen sağlar. Bunun için bulaşık makinenize bulaşıkları dizdikten sonra bulaşık makinesi deterjanını haznesine yerleştirmelisiniz. Bulaşık makinenizde yıkayacağınız bulaşıklar üzerinde su ve kireç lekesi kalmaması için makine tuzu kullanabilirsiniz. Makinenizden deterjan haznesinde yer alan tuz gözüne rahatlıkla makine tuzunu koyabilirsiniz. Eğer yıkama sonunda koyduğunuz makine tuzunun aynı şekilde durduğunu gördüyseniz, bir sorun var demektir. Bu durumda profesyonel yardım için Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizi arayabilirsiniz.

Bulaşık Makinesinde Tuz Neden Erimez?

Günlük hayatımızda çok önemli bir yeri bulunan bulaşık makinelerinin sorunsuz, yüksek verimlilikte çalışma gerçekleştirebiliyor olması gerekir. Ancak bazı durumlarda çeşitli etkenlere bağlı olarak bulaşık makinesi iyi bir çalışma gerçekleştiremeyebiliyor. Bunun en somut örneklerinden birisi de makinedeki tuzun erimemesidir. Yıkama sonunda tuzu koyduğunuz gibi bulmanıza neden olan bu sorunun oluşmasında birden fazla olasılık devreye girer. Sarıgazi Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tüm bu olasılıkları derinlemesine incelemeyi süratle gerçekleştirir.

Bulaşık makinelerinde koyduğunuz tuzun erimesi için su sıcaklığı ve uygun tazyik şiddetine sahip olan bir su girişinin gerçekleşiyor olması gerekir. Bu gerçekleşmiyor ise tuz ve hatta makine deterjanı dahi erimeyecek ve bulaşıklarınıza tesir edemeyecektir. Bununla birlikte makinenizin tuz kutusunda bir arıza vardır ve işlevini yerine getiremediğinden tuz eriyemiyordur. Bu tip durumlarda sorunun belirlenebilmesi için bile profesyonel müdahale gerçekleştirilmesi gerekir.

Bulaşık Makinesi Tuzu Eritmeme Sorunu Nasıl Çözülür?

Bulaşık makinenizin bağlı olduğu su tesisatından gelen suyun tazyik seviyesinin yeterli olmaması deterjanın erimemesi ve tuzun erimemesi gibi şikayetleri yaşamanızda en önemli etkeni oluşturur. Böyle durumlarda su tesisatında uygun tazyik şiddetini oluşturmaktan başka yapılabilecek müdahale olanağı bulunmamaktadır. Bununla birlikte bulaşık makinelerinde teknik bir arızada söz konusu olabiliyor. Bu teknik arızada genellikle tuz kutusunun arızalanmasıdır.

Arızalanan tuz kutusu işlevini yerine getiremeyecek ve dolayısıyla da tuzun erimemesine neden olacaktır. Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz böyle bir durumda tuz kutunuzu sökerek yenisiyle değiştirmektedir.

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!