ÇEDES Projesi İzmir’de Tartışma Yarattı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Menemen’de Mezar Ziyareti Eleştirilere Neden Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi, İzmir’de tartışmalara yol açtı. Menemen Müftülüğü’nün ilköğretim öğrencilerine yaptırdığı mezar ziyareti büyük tepki topladı.

Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şehit edildiği ayaklanmaya katıldığı için ceza alan Esad Erbilli’nin mezarına müftülük tarafından ilköğretim öğrencilerinin götürülmesi, kamuoyunda eleştiri yağmuruna tutuldu. “Kubilay’ın katilinin mezarına götürüldüler” şeklinde tepkiler yükseldi.

CHP Lideri Özgür Özel’den Sert Eleştiriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Soma’da düzenlenen mitingde ÇEDES projesi ve söz konusu ziyareti sert bir dille eleştirdi. Özel, projenin tehlikeli olduğunu belirterek, “Ne oldu biliyor musunuz? Daha dün İzmir il müftüsü ÇEDES projesi kapsamında küçücük çocukları aldı ve bir mezar ziyaretine götürdü. Kimin mezarına götürdü biliyor musunuz? Esad Erbilli’nin mezarına götürdü.” ifadelerini kullandı.

Atatürk ve Laiklik Tartışması

Özel, mezar ziyaretini eleştirirken, “Çocukları Kubilay’ın katilinin mezarına götürmüşler. Bütün Atatürkçülerden sadece CHP’liler değil, MHP’liler de diyor ‘biz de Atatürk’ü seviyoruz’. Atatürk, Devlet Bahçeli için öldü ama bizim için ölmedi, buramızda yaşıyor.” sözleriyle tartışmaya devam etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!