Diyarbakır’da bir öğretmen Covid-19’dan yaşamını yitirdi

Diyarbakır’da bir öğretmen Covid-19'dan yaşamını yitirdi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Covid-19’a yakalanan ablası için Dersim’den Diyarbakır’a gelen Eğitim Sen üyesi kimya öğretmeni Ahmet Eren, burada yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’da bir öğretmen Covid-19'dan yaşamını yitirdi

Türkiye’de 15 Şubat itibarıyla köy okullarında, 2 Mart’ta ise 5. sınıflardan 12. sınıflara kadar tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçilmişti. Ancak yüz yüze eğitime geçilmesine rağmen öğretmenler aşılanmamıştı.

Eğitim Sen’in nisan ayında yayınladığı raporlarına göre, yüz yüze eğitimin yeniden başladığı 15 Şubat’tan 11 Nisan tarihine kadar 3 bin 367 öğretmen, 2 bin 892 öğrenci ve 367 personel Covid-19’a yakalandı, 24 eğitim çalışanı hayatını kaybetmişti.

Son olarak Dersim’de Kimya Öğretmeni olan Ahmet Eren, Covid-19’a yakalanan ablası için geldiği Diyarbakır’da, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Tunceli Namık Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kimya Öğretmeni olan 49 yaşındaki Ahmet Eren, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Dersim Eğitim Sen Şubesi, Eren’in ölüm haberini, “Namık Kemal Lisesi’nde görev yapmakta olan değerli üyemiz Ahmet Eren’i Covid-19 sebebiyle kaybettik. Devri daim olsun. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz” sözleriyle duyurdu.

Eren’in cenazesi, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde defnedilecek.

Tunceli Şube üyemiz, Namık Kemal Lisesi’nde görev yapmakta olan Ahmet Eren’i Covid-19 sebebiyle kaybettik. Ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına, başsağlığı ve sabır diliyoruz. pic.twitter.com/AMAkmccDqK

— EĞİTİM SEN (@egitimsen) May 7, 2021

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!