İspanya, Filistin Devletini Tanıma Kararını Hızlandırıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İspanya’nın Planı ve Ortak Hareket

İspanya Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Başbakan Pedro Sanchez’in ve Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares’in Filistin devletini tanıma girişimini hızlandırmayı planladığını açıkladı. İspanya, Malta, İrlanda, Slovenya ve Norveç ile birlikte hareket ederek Filistin devletini tanıma kararı almayı planlıyor.

İki Devletli Çözüm ve Beklentiler

Kaynaklar, Filistin devletinin tanınmasının ardından taraflar üzerindeki baskıyı artırarak kalıcı ateşkesin ilan edilmesini hedeflediklerini belirtti. “İki devletli çözüm” mesajını vurgulayan kaynaklar, acil kalıcı ateşkes, rehinelerin serbest bırakılması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması gibi önceliklerin olduğunu dile getirdi.

Barış ve Güvenlik İçin Adımlar

Siyasi cesaretin önemine dikkat çeken kaynaklar, Gazze’nin yeniden yapılanması için ekonomik planların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İspanya ve AB’nin bu sürece katılacağını belirten kaynaklar, Gazze’nin bölgesel bağlantılarının açılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail’in güvenliğinin de sağlanması gerektiğini söyledi.

Orta Doğu’daki Durum

Kaynaklar, Orta Doğu’da genel görüşün savaşın devam edeceği yönünde olduğunu belirtti. Gazze ve Lübnan’daki insani felaketlere dikkat çeken kaynaklar, bölgede barışın sağlanması için çaba harcanması gerektiğini vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!