İsrail’in Sivil Yahudi İşgal Birimlerinin Tarihçesi ve Son Durumu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

1920’de Başlayan Çatışma: Haganah ve Irgun Terör Örgütleri

İsrail’in sivil Yahudi işgal birimlerinin tarihçesi, 1920’lerde Haganah ve Irgun terör örgütlerinin kuruluşuna dayanıyor. 1920’lerin nisan ve 1921’in mayıs aylarında çıkan olaylarda birçok ölüm yaşandı. 1936’da başlayan olaylar ve grevler ise 1939’a kadar sürdü. 1946’da Irgun terör örgütü, Kral Davut Oteli’ne bombalı saldırı düzenleyerek 91 kişinin ölümüne neden oldu.

Deyr Yasin Katliamı ve İsrail’in Kuruluşu

1948’de Deyr Yasin köyüne düzenlenen saldırıda 254 sivil Filistinli hayatını kaybetti. Bu saldırılar, İsrail’in kuruluşuna zemin hazırladı. İsrail Savunma Kuvvetleri de bu süreçte kuruldu. İsrail’in iktidara gelen hükümetleri, sivil Yahudi işgal birimlerini genişleterek Filistin topraklarını Yahudileştirmeyi politika haline getirdi.

Sivil Yahudi İşgal Birimlerinin Genişlemesi ve Son Durum

İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında 262 sivil Yahudi işgal birimi bulunuyor. Bu birimler, Filistinlilerin seyahat özgürlüğünü kısıtlıyor ve bir barış çözümünün önündeki engellerden biri olarak görülüyor. Son dönemde artan saldırılar, uluslararası toplumun dikkatini çekiyor ve BM uyarıda bulunuyor.

Filistinlilere Yönelik Şiddet ve Uluslararası Tepkiler

Sivil Yahudi işgalcilerin Filistinlilere yönelik saldırıları, büyük infial yaratıyor. 2015’te gerçekleşen bir kundaklama sonucu ailenin birçok ferdi hayatını kaybetti. Recent artan saldırılar, uluslararası insan hakları örgütlerinin tepkisine neden oluyor ve BM’nin uyarılarını arttırıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!