İsrailli Tümgeneral: “Gazze’deki İsrail Ordusunda Tam Bir Kaos”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İsrailli Tümgeneral Yitzhak Brik, Durumu Değerlendirdi

Emekli Tümgeneral Yitzhak Brik, Gazze Şeridi’ndeki İsrailli askerlerin savaş için gerekli ekipman ve lojistik hizmetlere erişmede yaşadığı “tam bir kaos” durumunu Maariv gazetesine açıkladı.

Ordunun Hazırlıksızlığı Eleştirildi

Brik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ordunun 5 yıldır eğitim almadığı ve personel-teçhizat eksikliği nedeniyle savaşa hazır olmadığını defalarca söylediğini belirtti. Askere şikayetlerin geldiğini vurgulayarak, “Ordu her şeyi özel şirketlere emanet etmiş durumda. Tanklar sıkışmış, onarılmayı bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Medya Sessizliği ve Netanyahu İddiaları

Brik, medyanın İsrail askerlerinin yaşadığı sıkıntıları dile getirmediğini ve Netanyahu’nun gerçekleri duymak istemediğini söyledi. Gazze Şeridi’ndeki savaşın başladığı tarihten bu yana 6 kez Netanyahu ile görüştüğünü ancak ekibinin onu uzak tuttuğunu belirtti.

Son Durumlar

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu ise 238’i karadan işgal sürecinde olmak üzere 576 askerinin öldüğünü duyurdu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!