Gazze’de İsrail Saldırılarında Gazeteciler Hayatını Kaybetti

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Gazze’deki İsrail Saldırıları

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusu son saldırılarında Gazze’nin Nusayrat Mülteci Kampı’nda Kur’an-ı Kerim Radyosu Müdürü Zeyd Ebu Zayid ve Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi’nde gazeteci Yasir Memduh’u hedef aldı.

Gazetecilerin Hayatını Kaybetmesi

İsrail’in saldırılarında Kenan Medya Ajansı için çalışan gazeteci Yasir Memduh ve Kur’an-ı Kerim Radyosu Müdürü Zeyd Ebu Zayid hayatını kaybetti.

Saldırılardan Etkilenen Diğer Gazeteciler

Son saldırılar öncesinde, Sahel Medya Ağı’nda foto muhabiri olarak görev yapan Muhammed Raslan Şenyura ve editör Mahmud Müşteha Gazze’nin Tel el-Heva bölgesinde öldürüldü.

Öldürülen Gazetecilerin Sayısı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısı 130’a yükseldi.

Medya Ofisinin Açıklamaları

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in kasıtlı olarak gazetecileri öldürdüğünü, böylece Filistin’in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek ve haberlerin uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemeyi amaçladığını belirtti.

Saldırıların Sonuçları

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300 çocuk ve 8 bin 400 kadın olmak üzere 28 bin 775 Filistinli hayatını kaybetti. 68 bin 552 kişi ise yaralandı. Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!