Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Uluslararası Demokratlar Birliği Toplantısında Konuştu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Göktaş, UID Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UİD) Kızılcahamam Eliz otelde düzenlenen Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda Almanya’dan Avustralya’ya, Bulgaristan’dan Hollanda’ya, İsveç’ten ABD’ye kadar dünyanın dört bir yanından gelen UID temsilcileri ile bir araya geldi.

Aile ve Kültürel Değerler Üzerine Görüşmeler Gerçekleştirildi

Göktaş, yurt dışında yaşayan Türk ve akraba topluluklarının siyasi, kültürel ve ekonomik sorunları üzerine yapılacak çalıştayın hayırlı olması temennisinde bulunarak, UİD’nin kuruluşunun 20’nci yıl dönümünü kutladı. Kendisinin de yıllar önce babası yurt dışına göçmüş bir annenin çocuğu olduğunu belirten Bakan Göktaş, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Öz vatanından uzakta farklı iki kültürün arasında yaşamanın pek çok zorluğunu çok iyi biliyorum.”

Yurt Dışındaki Vatandaşların Desteklenmesi ve Korunması

Göktaş, yurt dışında yaşayan vatandaşların her daim yanında olmaya gayret ettiklerini vurgulayarak, aile bağlarını güçlendirmek ve korumak için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Yurt dışındaki Türk vatandaşlarının temsil edilme imkanlarına kavuşması ve geleneklerini sürdürebilmeleri için ellerinden gelen desteği sağladıklarını ifade etti.

Aileye Yönelik Tehditlere Karşı Net Duruş

Aileye yönelik her türlü tehdide karşı net bir duruş sergilediklerini belirten Göktaş, ailenin güçlü tutulmasının toplumun geleceği açısından önemine değindi. Ayrıca, yurt dışında yaşayan vatandaşların hak ve hukuklarını korumak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve önümüzdeki dönemde bu çalışmaları artırma hedefinde olduklarını aktardı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!