BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi’nde Orta Doğu Gerginliğine İlişkin Üye Ülkeleri Bilgilendirdi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Guterres’ten Gerginlik Uyarısı

BM Genel Sekreteri Guterres, BM Güvenlik Konseyi’nde bakanlar düzeyinde gerçekleşen “Orta Doğu” oturumunda bölgedeki artan gerginliğe dikkat çekti. Tek bir hata veya iletişim sorununun felakete yol açabileceğini vurgulayarak, tüm bölge için çatışmanın yıkıcı sonuçları olabileceğine işaret etti.

Çağrılar ve Uyarılar

Guterres, “azami itidal” çağrısını yinelerken, Gazze’de acilen ateşkes sağlanması gerektiğini ve tüm esirlerin serbest bırakılmasını talep etti. Orta Doğu’da felaketi engellemek için uluslararası toplumun sorumluluğuna dikkat çekti ve diplomatik yolların tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

İnsani Durum ve Yardım Çalışanları

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) verilerine göre Gazze’de 13 bin 900’den fazla çocuğun öldürüldüğünü bildiren Guterres, Gazze’de kıtlığın eşiğinde olduğunu ve insani yardım çalışanlarının da hedef alındığını açıkladı. Gazze’de şimdiye kadar yaklaşık 250 insani yardım çalışanının öldürüldüğünü aktardı.

İki Devletli Çözüm Yolunda İlerleme

Guterres, Batı Şeria’da da gerginliğin azaltılması gerektiğini vurgulayarak, İsrail’in uluslararası hukuku ihlal ederek yerleşim yerlerini genişletmesinin gelecekteki Filistin devletini tehlikeye attığını belirtti. İki devletli çözüm yolunda ilerleme çağrısında bulunan Guterres, bölgesel barışın inşası için tüm ülkelere nüfuzlarını kullanma çağrısında bulundu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!