Polonya Dışişleri Bakanı: “NATO Askerlerinin Ukrayna’da Bulunması Düşünülemez Değil”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, Ukrayna’ya İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, NATO askerlerinin Ukrayna’da bulunmasının “düşünülemez” olmadığını ifade etti. Polonya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Polonya’nın NATO üyeliğinin 25. yılına ilişkin parlamentoda konuşan Sikorski, “NATO askerlerinin Ukrayna’da bulunması düşünülemez değil” ifadelerini kullandı.

Sikorski: Putin’in Korkmasından Değil, Putin’den Korkmamamızdan Kaynaklanıyor

Sikorski, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un geçen ay yaptığı benzer açıklamalarına da dikkat çekerek, “Bu (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’in korkmasıyla ilgili, bizim Putin’den korkmamızla ilgili değil” dedi. Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Ukrayna’ya destek konulu konferansta konuşan Macron’un, “Rusya’nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerine atıfta bulundu.

Macron’un Açıklamaları ve Avrupa’daki Tepkiler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ukrayna’ya asker gönderme ihtimaline ilişkin açıklamaları sonrasında Avrupalı siyasiler, NATO ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’ya askeri birlik göndermeyeceğini açıklamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Batılı ülkelerin Ukrayna’ya asker göndermesi durumunda NATO ile Rusya arasında çatışma yaşanma ihtimalinin “kaçınılmaz” olacağını belirtmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!