Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Vergi Politikaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Şimşek Vergi Politikalarında Değişiklik Olmayacağını Belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programlarında vergi düzenlemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şimşek, kurumlar vergisi, gelir vergisi, KDV genel oranları ve motorlu taşıtlar vergisi konusunda değişiklik yapılmayacağını vurguladı.

Seçim Sonrası Vergi Politikalarında Tasarruf ve Değişiklik Planları

Şimşek, seçim sonrasında harcamalarda tasarruf yapılacağını, kayıt dışılıkla mücadele edileceğini ve vergide istisnalar ile indirimlerin gözden geçirileceğini belirtti. Para ve sermaye piyasalarına dönük olası vergi düzenlemelerinin piyasaları tedirgin etmeyeceğini dile getirdi.

Kripto ve Diğer Finansal Enstrümanlara Vergi Düzenlemesi

Şimşek, seçim sonrasında kripto varlıklar ve diğer finansal enstrümanlara yönelik vergi düzenlemesinin Meclis’ten geçeceğini belirtti. Ayrıca, borsa ve diğer enstrümanlardan vergi alınırken piyasayı bozacak adımların atılmayacağını ifade etti.

Vergi Politikalarındaki Değişikliklere İlişkin Uzman Görüşleri

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Batı ve EY Türkiye Vergi Bölümü Şirket Ortağı Abdülkadir Kahraman, Şimşek’in açıklamalarını değerlendirdi. Vergi politikalarında genel oranların değişmeyeceğini ancak indirimler ve istisnalar konusunda gözden geçirme yapılacağını belirttiler.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!