Prof. Dr. Demet Karnak’tan Toz Taşınımının İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkileri Hakkında Uyarı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Prof. Dr. Karnak’ın Açıklamaları

Prof. Dr. Demet Karnak, toz taşınımının insan sağlığı üzerindeki etkilerini açıkladı. Bitkilerin tozları atmosfere salması ve rüzgarla taşınması sonucu ortaya çıkan bu doğa olayının duyarlı insanlarda hastalıklara sebep olabileceğini belirtti.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Prof. Dr. Karnak, özellikle astım, KOAH hastaları ve bağışıklığı zayıf kişilerde toz taşınımının artan öksürük şikayetlerine ve çeşitli hastalıklara neden olabileceğini vurgulayarak, bu kişilere tozlu günlerde evde kalmalarını önerdi.

Geçmeyen Öksürüğe Dikkat!

Karnak, basit bir üst solunum yolu enfeksiyonunun bile hava yolu duyarlılığına yol açabileceğini belirterek, 8 haftadan uzun süren öksürüğün altında yatan sebeplerin mutlaka göğüs hastalıkları uzmanı tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

Öksürüğün Diğer Nedenleri

Prof. Dr. Karnak, toz taşınımının yanı sıra fabrika tozları, karbon partikülleri, hava kirliliği gibi farklı etkenlerin de öksürüğe yol açabileceğini belirtti. Bu durumun sadece akciğerleri değil bütün vücudu etkileyebileceğini vurguladı.

Sağlık İçin Önlemler

Karnak, toz taşınımının yoğun olduğu dönemlerde dışarıda bulunan kişilerin partikül tutucu maskeler kullanarak kendilerini koruyabileceklerini ancak kronik hastalığı olanların mümkün olduğunca dışarı çıkmamaları gerektiğini önemle vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!