Rize Çaykur İşçileri Kadro Talepleri İçin Meydanlara İndi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Rize’de Çaykur İşçileri Kadro Taleplerini Yinelemek İçin Toplandı

Rize’de Çaykur’da çalışan mevsimlik tarım işçileri, kadro taleplerini dile getirmek amacıyla Rize Meydanı’nda bir araya geldi.

İşçilerin Seslenişi

İşçiler, “Hakkımızı versinler öbürlerine verdikleri gibi bize de versinler, bizim istediğimiz çok bir şey değil. 10 bin işçiyi bu ülke kaldıramayacaksa biz daha ne yapalım?” diyerek taleplerini dile getirdi. Eylemde konuşan işçiler, ayrımcılığın ve vicdansızlığın ortadan kaldırılmasını istediklerini belirterek şunları söyledi:

– “Altı ay çalışan bir işçi 50 yılda emekli olacak. Elli yıl sonra emekli olsak ne olur olmasak ne olur.”
– “Çaykur’un binlerce eşi olan çocuğu olan çalışanı var. Bu adamlar kışın çoluğunu çocuğuna eşini neyle bakacaklar? Neyle geçindirecekler? Altı ay iş vermiyorlar.”
– “3 kez cumhurbaşkanı seçtik, burada bize söz verdi. Ne dedi; ‘gerekli olan çalışma yapılacaktır milletvekillerine söyledim’ dedi.”
– “Hakkımızı versinler vermeyeceklerse bir şey üretsinler başka yerlerde çözüm oluyor bize niye olmuyor?”
– “Ben insanca yaşamak için emeğimle geçinen vergi veren vatandaşlarız.”

Siyasilerin Destekleri

Eyleme CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, İYİ Parti Rize Belediye Başkan adayı Köksal Toptan, Saadet Partisi Rize Belediye Başkan adayı Muhammet Yıldız ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Belediye Başkan adayı Cemil Çolak da katıldı. Ocaklı, “20 yıllık bu hakkı vermezler ise 31 Mart’ta siz tepkinizi göstereceksiniz” diyerek işçilere destek verdi. Çolak ise “30 tane holdingin vergisini sildiniz siz. Bir tanesinin vergisi değil mevsimlik işçinin bütün Türkiye’nin mevsimlik işçilerin 6 ayını karşılar” şeklinde konuştu.

Sloganlar ve Talepler

Eylemde işçiler, “Kadro istiyoruz”, “Verilen sözleri tutun”, “Hakkımızı verin” sloganları atarak taleplerini dile getirdi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!