Diyetisyen: Makarna Sağlıksız Değil, Porsiyon Kontrolü Önemli

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

ABD’li Diyetisyen Shyla Cadogan, Makarnanın Sağlıksız Olmadığını Belirtti ve Porsiyonun Önemli Olduğunu Vurguladı.

Makarnanın Porsiyon Kontrolü

Diyetisyen Shyla Cadogan’a göre, makarna için önerilen porsiyon boyutu 56,7 g pişmemiş makarna olmalıdır. Bu da yaklaşık bir fincan pişmiş makarnaya denk gelmektedir. Tipik bir porsiyon yaklaşık 200 kalori, 40 gram karbonhidrat, 6 gram protein ve 1-2 gram lif içermektedir.

Karbonhidratların Önemi

Cadogan, karbonhidratların insan vücudu için tercih edilen enerji kaynağı olduğunu belirtiyor. Tam tahıllı makarna daha fazla lif ve protein içerdiği için sizi daha uzun süre tok tutabilir ve aşırı yeme riskini azaltabilir.

Soslar ve Kalori

Makarnanın sağlıklı olup olmaması, üzerine konulan soslar, kremalar, etler ve peynirlerle de ilgilidir. Bu eklemeler makarnanın kalorisini artırabilir ve besin dengesini bozabilir. Makarnayı ana yemek olarak tüketirseniz, porsiyon kontrolüne dikkat etmeniz önemlidir.

Shyla Cadogan, “Aşırı miktarda veya dengesiz beslenme parçası olarak tüketilen her yiyeceğin sağlıksız hale gelebileceğini” belirtiyor. Önemli olan tabağınızı dengeli bir şekilde oluşturmaktır.

Çeşitlilik ve Dengeli Beslenme

Makarna tabağınızı dengeli hale getirmenin bir yolu çeşitli renklerde yiyecekler eklemektir. Cadogan, “Makarnayı tam bir öğün yerine garnitür olarak kullanabilirsiniz” önerisinde bulunuyor. Ayrıca nohutlu makarna, proteinli makarna, edamame makarna gibi yüksek lifli ve proteinli alternatiflere de yönelebilirsiniz.

Cadogan, “Makarna doğası gereği sağlıksız değil. Bu tür genellemeler haksızlık olabilir” diyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!