Elon Musk, Tesla’da Çin’de Otonom Sürüş Modunu Etkinleştirmeyi Hedefliyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Elon Musk, Çin İle Derin İşbirliğine Hazır

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Çin Başbakanı Li Qiang ile bir araya gelerek Tesla arabalarında otonom sürüş modunun etkinleştirilmesini hedefliyor. Musk, Çin ile derin işbirliği yaparak daha fazla karşılıklı kazanç elde etmeyi amaçladığını belirtti. Çin Başbakanı Li ise yabancı sermayeli firmalara kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı.

Tam Otomatik Sürüşü Etkinleştirmek İstiyor

Musk, Çin’de ‘Tam Otomatik Sürüş’ü (FSD) etkinleştirmek ve algoritmalarını eğitmek için ülkede toplanan verileri yurtdışına aktarmak istiyor. Ancak Çin’de kullanıcı verilerini saklama zorunluluğu, FSD teknolojisinin ülkede hayata geçirilmesini karmaşık hale getiriyor. Tesla, Çin’de FSD teknolojisini kullanıma sunmak için çeşitli adımlar atmış olsa da veri güvenliği endişeleriyle karşı karşıya.

Çin Pazarındaki Zorluklar

Tesla, Çin’de azalan satışlar ve veri güvenliği endişeleriyle mücadele ederken pazar payı yüzde 7,5 seviyesinde bulunuyor. En büyük rakibi BYD’nin pazar payı ise yüzde 33. Tesla’nın genel satışları düşerken, kârı gerilemiş ve hisse fiyatı düşüş göstermiş durumda. Şirket, bu durumu tersine çevirmek için otomobil fiyatlarında indirim yapmak zorunda kaldı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!