Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Enflasyon Programımızla Düşecek, 2026’da Tek Haneli Olacak”

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Avrupa Birliği İle Dostuz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programında Türkiye’nin enflasyon ve ekonomik hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile olan diyaloğunu vurgulayarak, angajmanlarının ve ortaklıklarının olduğunu belirtti. Siyasi farklılıklara rağmen Türkiye’nin AB ile dost olduğunu ve Gümrük Birliği üzerinden ilişkileri sürdürdüklerini ifade etti.

En Büyük Öncelik Fiyat İstikrarı

Bakan Şimşek, Türkiye’nin makroekonomik problemlerini çözerek potansiyelini güçlendirmenin önemine değindi. Fiyat istikrarının en büyük öncelikleri olduğunu vurgulayan Şimşek, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi, mali disiplin ve yapısal dönüşüm çalışmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm ve sanayide dönüşüm gibi alanlarda yapısal değişiklikler yaparak sürdürülebilir büyümeyi artırmayı hedeflediklerini belirtti.

2026 Hedefi: Tek Haneli Enflasyon

Türkiye’nin enflasyonunun maalesef yüksek olduğunu belirten Bakan Şimşek, Mayıs ayında enflasyonun %70’in üzerine çıkacağını söyledi. Ancak uyguladıkları programın etkisiyle enflasyonun hızla düşeceğine inandığını ifade etti ve 2026 yılında tekrar tek haneli enflasyona dönmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bakan Şimşek, uzun bir süreç olacağını ancak başaracaklarına olan inancını dile getirdi.

Bakan Şimşek ayrıca bütçe açığının deprem nedeniyle geçen sene arttığını ancak aldıkları tedbirlerle sınırlı tuttuklarını belirtti. Gelecek yıllarda bütçe açığını %3’ün altına çekmeyi ve borç oranını milli gelire oranla %35’in altında tutmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!