Dünyadaki ilk gülücük emojili eser, Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin ziyaretçilerine gülümsüyor

Dünyadaki ilk gülücük emojili eser, Gaziantep Arkeoloji Müzesi'nin ziyaretçilerine gülümsüyor
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Karkamış Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında 4 yıl önce çıkarılan antik testi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde ziyaretçilere gülümsemeye başladı. 

Üzerinde günümüzün gülücük emojisine benzer bir çizim taşıyan 3700 yıllık bir su kabı, Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nde Karkamış kazı alanından çıkarılan eserler için ayrılan bölümde yerini aldı. 

World’s oldest ‘smiley’ emoji found on 3,700-year-old water canteen on display in Turkish city

Follow us on Telegram https://t.co/a7xmeYo3u6 pic.twitter.com/HLciGzJGiW

— RT (@RT_com) July 20, 2021

Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, sergileme hazırlıkları sırasında dünyanın en eski gülücük emojisi bulunan kapla ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

“Tek kulplu bir matara, pişmiş topraktan yapılmış, Orta Tunç Çağı’na ait bir eser. Günümüzden yaklaşık 3 bin 700 yıl öncesine ait bir eser. Dünyadaki ilk gülümseyen emojili bir eserimiz. İlk bulunduğu zamanda çok parçalı halde çıkmıştı. Restore edildi, restore edildikten sonra şu an bulunduğumuz salonda geçici sergilemeyle ziyaretçilerimize sunmayı düşünüyoruz.” 

Fırat nehrinin batı kıyısındaki Karkamış’ın Geç Bronz Çağı’nda Hititlerin Suriye bölgesinin idari başkenti olduğuna dikkat çeken Çomak, önemli eserlerin çıktığı antik kentte Prof. Dr. Nikolo Marchetti’nin başkanlığındaki ekibin kazı çalışmalarını sürdürdüğünü belirtmişti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!