Emeklilere Yüzde 50 Artışla 3 Bin Lira Bayram İkramiyesi Ödenecek

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Emeklilerin Bayram İkramiyesi Ödemeleri Başladı

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi ödemeleri bugün itibariyle başladı. Yapılan yüzde 50’lik artışla birlikte emeklilere 3 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Toplamda yaklaşık 16 milyon emeklinin zamlı ikramiyelerini alması bekleniyor.

Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihleri

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’a göre ödemeler, maaş alma takvimine göre belirlendi. Maaşını ayın 17’si ve 18’inde alan SSK’lılar 2 Nisan’da, maaşını 19, 20, 21 ve 22’sinde alanlar ise 3 Nisan’da ikramiyelerini alacaklar. Maaşlarını 23, 24, 25 ve 26 Nisan’da alan SSK’lılar ise 4 Nisan’da ikramiye alacaklar.

Bağ-Kur kapsamında aylık alanların tümüne ikramiye ödemeleri 5 Nisan’da yapılacak. Emekli Sandığı kapsamında ayın 1’i ve 2’sinde aylık alanların hesabına bayram ikramiyeleri 2 Nisan’da yatacak. Ayın 3, 4 ve 5’inde aylık alanların ikramiyeleri ise 3 ve 5 Nisan’da hesaplarda olacak.

260 Milyar Lira Ödeme Bekleniyor

Geçen yıl 14 milyon 611 bin emekliye toplamda 26 milyar 158 milyon lira ikramiye ödendiğini belirten İsa Karakaş, bu yıl EYT’lilerin de emekli olmasıyla birlikte toplam emekli sayısının 16 milyonu geçtiğini ve ikramiyenin yüzde 50 artmasıyla ödemenin oldukça yüksek olacağını söyledi. Şimdiye kadar emeklilere toplamda 165 milyar lira bayram ikramiyesi ödemesi yapıldı. Bu yılki ödemelerle birlikte bu tutarın yaklaşık 260 milyar liraya çıkması bekleniyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!