Ethereum Fiyat Beklentileri: ETH Teknik Analiz

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

 

 

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, kripto para piyasasının en büyük altcoin’i Ethereum (ETH) fiyat beklentileri konusunda bir yazı kaleme aldı.

 

Ethereum Fiyat Yorumu

 

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci kripto para birimi olan ETH fiyatı yaklaşık olarak 2 aydır 1.800 dolar üzerinde sabit kaldı ve yazının kaleme alındığı sırada 1.866 dolardan işlem görüyor. Buna ek olarak Ethereum piyasa değeri 224,2 milyar dolar seviyesinde.

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde belirtildiği gibi Ethereum fiyatı, ETH’u yalnızca 2.000 doların üzerine çıkarmakla kalmayıp aynı zamanda boğaların Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 2.400 dolara kadar olan boşluğu doldurmalarına izin verebilecek potansiyel olarak büyük bir kırılmayı beslemenin ortasında olabilir. Teknik analistlere göre günlük fiyat grafiğinde ters omuz baş omuz (H&S) formasyonunun oluştuğu görülüyor ve bu formasyona göre hedef fiyat seviyesi 2.385 dolar. Eğer bu hedef seviyeye ulaşılması ETH’de yılın rekorunun kırılması anlamına geliyor.

 

Öte yandan ters omuz baş omuz formasyonunu baz alarak işlem yaparken diğer göstergelere, özellikle de Ethereum piyasasına olan fon giriş ve çıkışlarını izleyen Para Akışı Endeksi‘ne (MFI) bakmak gerektiğini hatırlatmakta fayda var. Günlük fiyat grafiğindeki MFI, yükseliş görünümüne sahip ve bu H&S’de bir kırılımın kapıda olduğu anlamına gelir.

 

Ethereum Nedir?

 

Ethereum, kripto para birimi dünyasında önemli bir yere sahip olan bir dijital varlık ve açık kaynaklı bir blok zinciri platformudur. Ethereum, 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından oluşturulmuştur. Bitcoin gibi, Ethereum da merkezi olmayan bir dijital para birimi olarak tasarlanmıştır, ancak aynı zamanda akıllı sözleşmeleri destekleyen gelişmiş bir platform sunar.

 

Ethereum, blok zinciri teknolojisinin üzerine inşa edilmiştir. Bu, tüm işlemlerin dağıtılmış bir ağda onaylandığı ve kaydedildiği anlamına gelir. Akıllı sözleşmeler ise programlanabilir, otomatikleştirilmiş ve kendiliğinden uygulanan sözleşmelerdir. Önceden belirlenmiş koşullar gerçekleştiğinde otomatik olarak tetiklenir ve uygulanır.

 

Ethereum platformu, token oluşturma ve akıllı sözleşmeleri yürütme yeteneği nedeniyle birçok farklı sektörde kullanılmaktadır. Finans, oyun, dijital sanat, tedarik zinciri yönetimi, merkezi olmayan finans (DeFi) ve daha birçok alanda projeler geliştirilmektedir.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!