Euro, 20 Kasım’dan bu yana ilk kez 9 liranın altına geriledi

Euro, 20 Kasım'dan bu yana ilk kez 9 liranın altına geriledi
Euro, 20 Kasım'dan bu yana ilk kez 9 liranın altına geriledi

Euro/TL 20 Kasım’dan bu yana ilk kez 9’un altına indi.

Döviz kurları haftalık bazda incelendiğinde düşüş eğilimi üst üste üçüncü haftaya taşındı ve euro/TL, analistlerin önemli destek olarak nitelendirdikleri 9’un altını test etti. Euro/TL, 20 Kasım’dan bu yana  en düşük seviye olan 8,9992’yi görmesinin ardından şu dakikalarda 9,0120 seviyesinde işlem görüyor.

Dolar/TL de 7,3462 ile 1 Eylül’den bu yana en düşük seviyesini görmesi sonrası 7,3540 seviyesinde dengelendi.

Yaklaşık 2 aydır düşüş eğilimini sürdüren Türkiye’nin risk primi (CDS) ise bu süreçte 590’lı seviyelerden 311 baz puana indi.

Analistler, dolar/TL’de 7,30 desteğinin kırılması durumunda psikolojik destek olan 7’nin gündeme gelebileceğini, avro/TL’de ise 8,50’nin orta vadeli hedef olduğunu kaydetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Lineer aydınlatma

Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!