Google, Hindistan’daki Kannada dili için özür diledi

Google, 2 bin 500 kadın mühendise tazminat ödeyecek
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Google, Hindistan’ın güney batısında yaklaşık 40 milyon kişinin konuştuğu Kannada dilinin, aramalarda ‘en çirkin dil’ olarak gösterilmesine gelen tepkiler sonucunda özür diledi.

Bengaluru bölgesinde milletvekili olan PC Mohan, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada Google aramasının görselini paylaşarak Google’dan özür dilemesini istedi.

Milletvekili Mohan, Google arama sayfasına ‘Hindistan’daki en çirkin dil’ yazıldığında Kannada dilinin belirdiğini ifade ederek, “Dünyanın en eski dillerinden biri olan Kannada, 14. yüzyılda Geoffrey Chaucer doğmadan çok önce destanlar yazan büyük bilginlere sahipti. Google Hindistan, özür dile” dedi.

#Kannada as answer to a query in Google on the ugliest language in India sparked an outrage on Thursday and the Karnataka government said it would issue a legal notice to the tech leader.https://t.co/BU77fa8DW0

— The Telegraph (@ttindia) June 3, 2021

​Arama motorunun her zaman mükemmel olmadığını belirten Google, internet üzerindeki içeriklerin tasvir ediliş şeklinin sürpriz sonuçlar gösterdiğini ifade etti. Algoritma üzerinde iyileştirme çalışmalarına devam edeceğini belirten Google, bu tip arama sonuçlarının Google’ın düşüncelerini yansıtmadığını sözlerine ekledi. Google “Yanlış anlama ve duyguları incittiğimiz için özür dileriz” açıklaması yaptı. 

pic.twitter.com/Uwj8edo9UP

— Google India (@GoogleIndia) June 3, 2021

 

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!