HAVELSAN Üretimi CN-235 Tam Uçuş Simülatörü Türk Hava Kuvvetleri’ne Hizmet Veriyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Türk Mühendisler Tarafından Geliştirilen Özel Simülatör

HAVELSAN tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen CN-235 tam uçuş simülatörü, Türk Hava Kuvvetleri’nde kullanılmak üzere 24 Kasım 2006’da hizmete alındı. Bu simülatörün Türkiye’de ve Güney Kore’de olmak üzere sadece iki ülkede bulunduğunu belirtmek mümkün.

Gerçeğe En Yakın Uçuş Deneyimi Sunuyor

Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanlığı tarafından kullanılan CN-235 simülatörü, CASA CN-235 tipi kargo uçağının birebir özelliklerini kullanıcıya sunarak gerçeğe en yakın uçuş deneyimini yaşatıyor. Simülatörde gerçek 3 boyutlu harita kullanılarak ülke semalarında uçuş hissiyatı veriliyor ve özel sistem sayesinde uçağın gerçek manevraları simüle ediliyor.

Uçuş Eğitimlerinde Büyük Kolaylık Sağlıyor

Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanı Hava Pilot Albay Kemal Yıldırım, CN-235 simülatörünün pilotların uçuş öncesi eğitimlerini gerçekleştirdiğini ve yakıt sarfiyatına sebep olmadan pilotları uçuşa hazır hale getirdiğini belirtti. Albay Yıldırım, simülatör sayesinde normal eğitimleri yüzde 50 oranında azalttıklarını ve acil durum senaryolarını başarılı bir şekilde işleyebildiklerini vurguladı.

Geniş Kapsamlı Hizmet ve Eğitim Veriliyor

Standardize Simülatör Akademik Eğitim Filo Komutanlığı’nda görev alan 17 kişilik ekip, günlük olarak 12 saatlik uçuşlar gerçekleştirerek Türk Hava Kuvvetleri’ne hizmet veriyor. Ayrıca, 8 farklı ülkeye simülasyon eğitimi de sağlanıyor. CN-235 tam uçuş simülatörü sayesinde her türlü hava şartında gerçekçi eğitimler yapılarak hava kuvvetlerinin hazırlık seviyesi yükseltiliyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!