İçişleri Bakanı’ndan Bayram Tatili Trafik Uyarısı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı’nda Trafik Uyarısında Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili sürecinde yola çıkacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yerlikaya, sürücülere aşırı hızdan kaçınmaları ve sevdiklerini üzmemeleri çağrısında bulunarak, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil. Aklımızdan çıkarmayalım, ‘Hayatla yarışılmaz'” dedi.

Denetimler Vatandaşların Sağ Salim Ailelerine Kavuşması İçin

Bakan Yerlikaya, bayram tatili süresince 24 saat esasına göre gece ve gündüz radarlı trafik kontrolleri ile hız ihlallerinin önlenmesi için denetimler yapıldığını belirtti. Ayrıca, Ankara Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Özgür Gencer de yaptığı açıklamada, trafik kazalarının yüzde 38’inin ve can kayıplarının yüzde 50’sinin aşırı hız kaynaklı olduğunu vurgulayarak, “Amacımız cezai işlem uygulamak değil, azami hız sınırlarına uyulması. Bu bilinci oluşturmak için elektronik denetim sistemleri ve mobil radar araçlarıyla gece-gündüz kesintisiz denetim yapıyoruz” dedi.

Yolculuklar İçin Öneriler

Özgür Gencer, uzun yolculuklarda her 2 saatte mola verilmesi gerektiğini belirterek, sürücü ve yolculara şu uyarılarda bulundu: “Uykusuz ve yorgun bir şekilde yola çıkmayın, hız sınırlarına uyun, emniyet kemerinizi takın, motosiklet kullananlar kasklarını takın, cep telefonu kullanmayın ve trafikte sabırlı olun.”

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!