İleri Yaşta Cinsel Hayata Pozitif Etkisi Olan Ereksiyonlar

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

İsveç’teki Bilim İnsanlarından İlginç Araştırma Sonuçları

İsveç’te bulunan Karolinska Enstitüsü ve Uppsala Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, erkekleri ilgilendiren bir bilimsel araştırma yaparak sonuçlarını Science dergisinde yayınladı. Araştırmada, genç yaşta düzenli olarak ereksiyon olmanın ileri yaşlarda cinsel hayata olumlu etkileri olduğu duyuruldu.

Fibroblastlar Ereksiyonda Hayati Bir Rol Oynuyor

Araştırmada penisteki fibroblast isimli bağ dokusu hücrelerinin ereksiyonda hayati bir rol oynadığı kaydedildi. Gençlik dönemlerindeki ereksiyonlar, bu hücrelerin daha fazla aktivasyonunu sağlayarak ileri yaşlarda daha sağlıklı bir cinsel hayat sunabilir.

Araştırmayı yapan bilim insanı Eduardo Guimaraes, “Fibroblastlar hem farelerin hem de insanların penisinde en bol bulunan hücrelerdir, ancak araştırmalarda ihmal edilmişlerdir. Penisteki kan akışını düzenlemede çok önemli bir role sahip olduklarını gösterebiliriz, bu da penisi erekte eden şeydir” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Ereksiyon, Daha Sağlıklı Sertleşme

Araştırmada, ereksiyon için fibroblastın kritik bir öneme sahip olduğu belirtildi. Bir erkek ne kadar çok ereksiyon yaşarsa, gelecekte sertleşme etkisinin arttığı kaydedildi.

Yaşlandıkça ereksiyon olma yeteneğinin azalmasıyla ilgili olarak araştırmacılar, bunun penisteki daha az fibroblasttan kaynaklanabileceğini açıkladı. Bu nedenle, bir erkek hayatının erken dönemlerinde ne kadar çok ereksiyona sahip olursa, yaşlılıkta bunları sürdürmek o kadar kolay oluyor.

Düzenli Ereksiyonlar Vücuda Uyum Sağlatıyor

Araştırmayı yöneten Christian Göritz, ereksiyonun temel mekanizmalarının tüm memelilerde benzer olduğunu belirtti. Ancak erkeklerin penisinde kemik bulunmadığına dikkat çekerek, etkili kan akışı düzenlemesinin insanlarda muhtemelen daha da önemli olduğunu ifade etti.

Göritz, “Aslında o kadar da garip değil. Eğer kendinizi çok zorlarsanız, vücudunuz buna uyum sağlar. Düzenli olarak koşarsanız, sonunda koşarken nefes almak daha kolay hale gelecektir” şeklinde konuştu.

İsveç bilim insanlarının bu araştırması, ileri yaşlarda kaliteli bir cinsel hayatın sürdürülmesinde erkeklerin gençlik dönemlerindeki ereksiyonlarına dikkat etmeleri gerektiğini gösteriyor.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!