LGS Sınav Giriş Belgeleri Yayınlanıyor!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

LGS Sınav Giriş Belgeleri 24 Mayıs’ta Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrenciler için heyecanla beklenen sınav giriş belgelerinin yayınlanacağı tarihi açıkladı. Fotoğraflı sınav giriş belgeleri, 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve öğrencilere teslim edilecek.

LGS Sınavı 2 Haziran Pazar Günü Yapılacak

2024’te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sınavı’nın tarihi 2 Haziran Pazar olarak belirlendi. Bakan Tekin, sınavın bayram öncesinde yapılmasının öğrenci ve veliler için rahatlık sağlayacağını belirterek, sınavın formatında bir değişiklik olmayacağını vurguladı.

Sınavda Doğru ve Yanlış Cevaplar Önemli

Sınavda her alandan sorumlu olacak öğrencilerin, Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruya 75 dakikada yanıt vereceği belirtildi. Matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soruya ise 80 dakika süre verilecek. Yanlış cevapların üçte birinin doğru cevaplardan çıkarılacağı sınavda, her öğrencinin performansı detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!