Elektrikli Bisikletler, Türkiye İçin Önemli Bir Yatırım Fırsatı Sunuyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bisiklet Sektöründe Eğilimler ve Rakamlar

BİSED Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz, dünya genelinde bisiklet sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Geleneksel bisiklet ve elektrikli bisiklet satışlarına ilişkin veriler paylaşan Cengiz, Türkiye’de geçen yıl üretilen bisiklet sayılarını ve e-bisiklet üretimine yönelik potansiyeli vurguladı.

Avrupa’da E-Bisiklet Pazarı

Cengiz, Avrupa’da e-bisiklet satışlarında yaşanan büyümenin sektör için önemini vurgulayarak, bu alana yapılan yatırımların potansiyeli artırdığını belirtti. Almanya’nın öncü konumda olduğu bu alanda Türk üreticilerin de dikkatli olması gerektiğine işaret etti.

Yurt İçinde Bisiklet Talebi ve İlgisi

BİSED Başkanı Cengiz, Türkiye’de dağ ve çocuk bisikletlerinin en çok ilgi gören modeller olduğunu ifade ederken, e-bike’ların da gelecekte ilgi odağı olabileceğini öngördü. Şehir içi ve yol bisikletlerinin tercih edildiği şehir içi ulaşımda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Avrupa Bisiklet Bildirgesi ve Yeşil Anlaşma

Cengiz, Avrupa Bisiklet Bildirgesi’nin bisiklet kullanımını teşvik ederek, Yeşil Anlaşma hedeflerine katkı sağladığını belirterek, bu doğrultuda bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!