Meta, AB Soruşturmasını Sonlandırmak İçin Reklamsız Abonelik Ücretlerini Düşürüyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Avukatın Açıklamaları

Meta‘nın avukatı Timothy Lamb, Avrupa Komisyonu’nda yapılan bir çalıştayda, şirketin Avrupa Birliği’nin kişisel veri kullanımıyla ilgili soruşturmasını sonlandırmak amacıyla reklamsız abonelik modelinde indirime gideceğini söyledi. Lamb, Meta’nın Facebook ve Instagram için aylık reklamsız abonelik ücretlerini düşürme teklifini detaylarıyla açıkladı.

Yeni Ücretlendirme Modeli

Lamb’a göre, Meta, tek bir hesap için aylık 9,99 avro olan reklamsız abonelik ücretini 5,99 avroya çekmeyi öneriyor. Ayrıca, her ek hesap için ise 4 avro ücret alınacak.

Düzenleyici Belirsizlik

Lamb, yapılan bu teklifin, düzenleyici belirsizliği gidermek ve süreci hızlandırmak amacıyla yapıldığını belirtti. Şu anda yaşanan belirsizliğin hızla çözülmesi gerektiğini vurgulayan Lamb, Meta’nın ciddi bir adım attığını ifade etti.

Meta’nın sunduğu yeni ücretin içinde, kullanıcıların uygulama mağazalarından indirme yapmaları durumunda ek ücretler bulunmuyor. Bu sayede, kullanıcılar ek maliyetlerle karşılaşmadan hizmetten yararlanabilecekler.

BEUC’un Şikayeti

Kasım 2020’de, Avrupa Tüketici Birliği’nin 45 üyesi Meta’ya karşı haksız ödeme veya rıza modeline ilişkin resmi bir şikayette bulunmuştu. Meta, AB’deki daha sıkı düzenlemelere yanıt olarak reklam geliri kaybını hafifletmek için abonelik modellerini başlatmıştı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!