Milli Savunma Bakanlığı Basın Toplantısından Öne Çıkanlar

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Askerlerin Oy Kullanma Hakkı Hakkında Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında yapılan açıklamada, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakanlık kaynakları, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşının seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahip olduğunu belirtti. Ancak, silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin oy kullanamayacağını vurguladı. Diğer taraftan, profesyonel olarak askerlik mesleğini icra eden personelin ise vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkını yürürlükteki mevzuat esasları kapsamında yerine getirdiğini ifade etti.

ABD’li Heyetin Kabulü

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetini kabul etti. Kabulde nelerin görüşüldüğüne dair açıklama yapan Bakanlık kaynakları, ABD ile Türkiye arasındaki askeri ilişkiler ve savunma sanayii alanında iş birliğinin ele alındığını belirtti.

Görüşmede ayrıca, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde devam eden terörle mücadele faaliyetleri ile Gazze ve Ukrayna’daki durum başta olmak üzere bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!