Ortaokul ve Liselerde Ortak Yazılı Sınav Uygulaması Başladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile Yeni Esaslar Belirlendi

Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği ile okul öncesinden 12. sınıfa kadar okullarda ölçme değerlendirme uygulamalarına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Bu esaslara göre, ortaokul ve liselerde “ülke genelinde”, “il ve ilçe genelinde” ve “okul genelinde” olmak üzere 3 farklı ortak yazılı sınav yapılacak.

İlk Sınav Ortaokul 6. Sınıflar İçin Gerçekleştirildi

Yönetmelik gereğince, bu yıl ilk kez hayata geçirilen uygulama kapsamında ilk sınav, dün ortaokul 6. sınıflar için yapıldı. Ortak yazılı sınav, Türkçe ve matematik derslerinden oluştu ve ülke genelindeki 18 bin ortaokulda yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrenciye uygulandı.

Lise 9. Sınıflar İçin Sınav Bugün Gerçekleştirildi

Lise 9. sınıflarındaki öğrencilere yönelik Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden yapılan ortak sınav ise bugün 11 bin lisede gerçekleştirildi. Bu sınava yaklaşık 1 milyon 100 bin öğrenci katıldı.

Sorular Çoktan Seçmeli Olarak Hazırlandı

Ortak sınavlarda, bu öğretim yılına mahsus olmak üzere çoktan seçmeli sorular kullanıldı. Yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek.

Mazeret Sınavı İle İlgili Duyurular Yapılacak

Geçerli mazereti bulunan öğrencilerin sınava katılmama gerekçeleri, en geç 5 iş günü içerisinde velisi tarafından okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilecek. Mazeretleri nedeniyle sınava katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılacak. Mazeret sınavlarının tarihleri ve uygulanması il milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek.

İtiraz Süreci

Öğrenci velileri, öğrencinin sınav sorularına yönelik itirazları için 3 iş günü içinde okul müdürlüğüne dilekçeyle başvurabilecek. Ortak yazılı sınav soru itirazları, sınavın yapıldığı düzeye göre ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri, ilçe milli eğitim müdürlükleri veya okul müdürlükleri tarafından cevaplanacak.

Ülke, il ve ilçe genelinde yapılan ortak yazılı sınavların cevap kağıtları, okullarda muhafaza altına alınacak.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!