Steve Ballmer ve Bill Gates Servet Yarışında!

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ballmer ve Gates Arasındaki Servet Rekabeti

Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer, Bill Gates’in eski asistanı olduğu dönemdeyken şimdi onunla servet yarışında. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre Ballmer’in net serveti 148 milyar dolar iken Gates’in serveti ise 154 milyar doları geçti.

İş Hayatına Başlangıç

24 yaşındayken Stanford İşletme Okulu’nu terk edip Microsoft’a katılan Ballmer, Gates’in eski sınıf arkadaşı ve şirketin 30. çalışanı oldu. Başlangıçta 50 bin dolar taban maaşla işe başlayan Ballmer, 2000 yılında Gates’in yerine CEO olarak atandı.

Microsoft’un Başarısı

Ballmer döneminde Microsoft’un yıllık geliri üç kat artarak 78 milyar dolara ulaştı ve şirketin kârı 22 milyar dolara yükseldi. Microsoft, Fortune 500 listesinde 13. sırada yer alırken dünyanın en değerli şirketi haline geldi. Ballmer hala şirkette %4,5’lik bir hisseye sahip.

Ballmer’ın Girişimleri

2014 yılında Microsoft’tan ayrılan Ballmer, Los Angeles Clippers basketbol takımını 2 milyar dolara satın aldı. Forbes’a göre takımın değeri şu anda 4,5 milyar doların üzerinde. Ballmer, servetini bir girişimci değil, bir çalışan olarak kazanarak dünya genelinde net değeri 100 milyar doların üzerinde olan dokuzuncu kişi oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!