Süper Lig Takımları İlk Yarıda Kaç Futbolcu Kullandı?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

20 Takımın İlk Yarıda Kullandığı Futbolcu Sayısı

Ligde mücadele eden 20 takım, ilk bölümde 17’şer karşılaşma yaptı. Bu maçlarda 524 farklı futbolcu forma giydi. Bu oyuncuların 237’si Türk, 287’si ise yabancılardan oluştu.

En Çok ve En Az Futbolcu Kullanan Takımlar

Ligin yeni takımlarından Yılport Samsunspor ile Siltaş Yapı Pendikspor, 29’ar futbolcu kullanarak bu alanda zirvede yer aldı. En az futbolcu ise 23’er isimle Kasımpaşa ile Corendon Alanyaspor tarafından görevlendirildi.

En Fazla Yabancı Oynatan Takımlar

Ligin ilk bölümünde 3 takım, 16’şar yabancı futbolcu oynatarak bu alanda en üst sırayı paylaştı. Yılport Samsunspor, VavaCars Fatih Karagümrük ve Gaziantep FK, 17 müsabakada 16 farklı yabancı oyuncu kullandı.

Galatasaray, Beşiktaş, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Yukatel Adana Demirspor, RAMS Başakşehir ve Siltaş Yapı Pendikspor’da ise 15’er yabancı futbolcu görev yaptı. Fenerbahçe, Trabzonspor, İstanbulspor, Atakaş Hatayspor, Bitexen Antalyaspor ve Mondihome Kayserispor’da 14’er yabancı oynadı.

En az yabancı oyuncu ise 11 isimle Kasımpaşa’da forma giydi. Bu takımı EMS Yapı Sivasspor, TÜMOSAN Konyaspor ve Corendon Alanyaspor 13’er yabancı oyuncuyla takip etti.

En Fazla Brezilyalı Futbolcular

Süper Lig’in ilk bölümünde en fazla Brezilya vatandaşları görev yaptı. Toplamda 66 farklı ülkeden futbolcuların yer aldığı ligde, 19 Brezilyalı futbolcu forma giydi. Bu ülkeyi, 17 Fransız, 15 Senegalli ve 13 Portekizli futbolcu takip etti.

Ülkelere Göre Futbolcu Sayıları

Trendyol Süper Lig’in ilk yarısında ülkelere göre futbolcu sayıları şu şekildedir:

  • Brezilya: 19
  • Fransa: 17
  • Senegal: 15
  • Portekiz: 13
  • Yunanistan, Bosna Hersek, Nijerya: 11
  • Kosova, Kamerun: 10
  • Diğer ülkeler: 8 ve daha az
Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!