Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: 2023-2024 Balıkçılık Sezonu Değerlendirmesi

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Bakan Yumaklı’dan Balıkçılık Sezonu Değerlendirmesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2023-2024 balıkçılık av sezonunun sona ermesine bir gün kala yapılan değerlendirmede bulundu.

Denizlerde Av Yasağı Detayları

Bakan Yumaklı, denizlerde av yasağının endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini (gırgır ve trol) kapsayacağını belirtti. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçıların ise bu yasaktan muaf olacağını ve avcılığa devam edebileceğini açıkladı.

Uluslararası Sularda Gırgır ve Trol Avcılığı

Yumaklı, 4,5 aylık dönemde ekonomik faaliyetlerine devam etmek isteyen balıkçıların, Bakanlıktan izin almak ve belirlenen kurallara uymak koşuluyla kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemiyle avcılık yapabileceğine işaret etti.

Denetimler ve Ceza Miktarları

Bakan Yumaklı, sezon boyunca gerçekleştirilen 171 bin 219 denetimde kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konulduğunu ve 6 bin 527 kişi ile iş yerine 74 milyon 12 bin 121 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Gelecek Sezon için Alınacak Önlemler

Yumaklı, önümüzdeki sezon için su ürünleri avcılığı kurallarının belirleneceğini ve sürdürülebilirlik temelli yeni kuralların uygulanacağını belirtti. Balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde getirilen yasaklara uyulmasının balık ve balıkçılarının geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!