TÜİK, Tarımsal Girdi Fiyat Endeksini Açıkladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ekim Ayında Tarım-GFE Artış Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ekim ayına ilişkin Tarımsal girdi fiyat endeksini (Tarım-GFE) açıkladı. Buna göre Tarım-GFE’de, Ekim ayında bir önceki aya göre %2,06 artış gerçekleşti. Ayrıca, bir önceki yılın Aralık ayına göre %35,87, bir önceki yılın aynı ayına göre %40,11 ve on iki aylık ortalamalara göre %51,53 artış kaydedildi.

Ana Gruplarda Artışlar

Ana gruplarda ise bir önceki aya göre tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %1,95, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde ise %2,74 artış görüldü. Bir önceki yılın aynı ayına göre ise tarımda kullanılan mal ve hizmet endeksinde %35,28, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmet endeksinde ise %77,01 artış gerçekleşti.

Alt Gruplarda Artış ve Azalışlar

Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın düşük olduğu alt gruplar arasında %10,24 ile gübre ve toprak geliştiriciler ve %25,41 ile tarımsal ilaçlar yer aldı. Yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla %123,88 ile veteriner harcamaları ve %95,88 ile diğer mal ve hizmetler oldu.

Bir önceki aya göre artışın düşük olduğu alt gruplar arasında ise %0,92 ile hayvan yemi ve %1,70 ile tarımsal ilaçlar bulunurken, aylık artışın yüksek olduğu alt gruplar %9,69 ile veteriner harcamaları ve %4,38 ile diğer mal ve hizmetler oldu. Bir önceki aya göre azalış gösteren tek alt grup ise %0,74 ile gübre ve toprak geliştiriciler oldu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!