Türkiye, Akrep Serumunu Yurt Dışına İhraç Etmeye Hazırlanıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Akrep Panzehri Üretimi Türkiye’de Yerli ve Milli

Türkiye’de yılda yaklaşık 20 bin akrep sokması vakası yaşanırken, tedavide akrep panzehri uygulanıyor. Ülke, 1950 yılından bu yana akrep panzehrini kendisi üretiyor. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün Ankara’da bulunan anti serum üretim laboratuvarında 14 kişilik ekip, serumun üretiminde çalışıyor.

Ürünler Avrupa’ya da İhracat Edilecek

Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Biyolojik Ürünler Laboratuvarı Sorumlusu Veteriner Mehmet Ali Kanat, ürettikleri serumun dünyanın değişik bölgelerinde kullanılabileceğini belirtti. Akrep zehirlenmelerine karşı insanlarda kullanılması için üretilen anti serumlar, kalite kontrol testlerinden geçtikten sonra Sağlık Bakanlığı’na teslim ediliyor. Mehmet Ali Kanat, “Avrupa ülkelerine akrep zehrinden ürettiğimiz akrep panzehri satışımız yakında başlayacak. İnşallah önümüzdeki dönemde Avrupa’nın bazı ülkelerine bunu göndermiş olacağız. Türkiye akrep sokmalarıyla ilgili anti serumu ithal etmiyor. Çünkü üretimimiz tamamen yerli ve milli. Ve kendimize bu konuda yeter vaziyetteyiz” dedi.

Kuzey Afrika ve Diğer Bölgelere İhracat Hedefi

Veteriner Mehmet Ali Kanat, Türkiye’nin akrep serumunu yurt dışına ihraç etmeye hazırlandığını belirterek, “Ürünlerimiz gerçekten kaliteli. Dünyadaki diğer ürünlere bakarsanız gerek etkinlik yönünden gerek saflık yönünden bizim ürünlerimizin onlardan çok daha önde olduğunu görürsünüz ki Avrupa da bunu gördü. Ve o yüzden talep ediyor. Muhtemelen Avrupa’ya ihracatımız başladıktan sonra Kuzey Afrika hedefimiz de var. Arabistan bölgesi, Suriye, Irak bölgesi; oradaki akreplerin oluşturduğu vakaların tamamına etkili bir serum bizim serumumuz” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!