Türkiye Kültür Yolu Festivali 12. Kez Başladı

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Ulusal ve Uluslararası Etkinliklerle 8 Ay Sürecek Maraton

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, 8 aya yayılan bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye’yi bir festival atmosferine sokmaya hazırlanıyor. Bu yıl 12’ncisi düzenlenen festival, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın da katılımıyla Adana’da başladı.

Kültür ve Sanatın Desteklenmesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Adana’da başlayan festivalde konuşan Bakan Ersoy, festivalin kültür ve sanatın desteklenmesine büyük katkı sağladığını vurguladı. Anadolu’nun 7 farklı bölgesi ve 16 şehri kapsayan festival, her yaştan vatandaşa sanatın çeşitli alanlarına erişim imkanı sunuyor.

8 Ay Sürecek Festival Zinciri

Festivalin 8 ay boyunca devam edeceğini belirten Bakan Ersoy, Portakal Çiçeği Karnavalı’nın yanı sıra Gaziantep’te Uluslararası Gastronomi Festivali, Konya’da Mistik Müzik Festivali, Nevşehir’de Kapadokya Balon Festivali gibi etkinliklerle Türkiye genelinde festival zincirinin oluşturulacağını açıkladı.

Adana’da 500’e Yakın Etkinlik

Bakan Ersoy, Adana’da düzenlenecek etkinliklerin Merkez Park ve Atatürk Parkı başta olmak üzere 30 farklı noktada gerçekleşeceğini ifade etti. Festival kapsamında toplamda 500’e yakın etkinliğin gerçekleştirileceği belirtilirken, Türkiye genelinde 40 bin sanatçının yer alacağı ve 7 bine yakın etkinliğin düzenleneceği bilgisi paylaşıldı.

Bakan Ersoy, festivalin uluslararası arenada da tanınırlığını artırmak için çalışmaların devam edeceğini ve katılan şehir ve katılımcı sayısının artırılacağını belirtti. Kültür Yolu Festivali’nin dünyada en uzun süreli ve en geniş katılımlı etkinlikler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!