Türkiye’nin Uzaya Yönelik Adımı Sektörlere Yansıyor

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

Kırtasiye ve Oyuncak Sektörü Uzay Temalı Ürünlere Yöneliyor

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın insanlı uzay misyonu, toplumda farkındalığı artırmanın yanı sıra bazı sektörlerde yeni konseptleri ve iş imkanlarını beraberinde getiriyor. Özellikle kırtasiye ve oyuncak sektörü, talebin artışı üzerine uzay temalı ürünlere yöneldi.

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman’ın Açıklamaları

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Türkiye’nin uzaya yönelik attığı adımın etkisini gördüklerini belirtti. Uzaya gitme fikrinin çocukları etkilediğini vurgulayan Küçükarzuman, teleskop yapımı malzemeleri, uzay mekiği maketleri ve uzay temalı kitaplar gibi ürünlerde talep artışı yaşandığını ifade etti.

Toptan Oyuncakçılar Birlikteliği Başkanı Ender Mıcık’ın Değerlendirmesi

Toy-Koop Başkanı Ender Mıcık, Türkiye’nin uzay misyonuna yönelik farkındalığın sektörde talep artışına neden olduğunu belirtti. Ancak, yoğun talebe piyasanın hazırlıksız yakalandığını ifade eden Mıcık, ürün çeşitliliğinin yetersizliği nedeniyle mevcut ürünlerin hızla tükendiğini söyledi. Bu durumda üreticilerin ithalata bağımlılıklarını göz önünde bulundurarak uzay temalı oyuncak üretimine yöneldiğini ve yerli üretimde de adımlar atıldığını kaydetti.

Mıcık, sektörde oluşan talep doğrultusunda ürünlerin ithal edildiğini ancak ürünlere özellik katma konusunda bazı engellerle karşılaşıldığını belirtti. Yüksek vergiler ve denetim süreçleri nedeniyle sesli, ışıklı ve hareketli ürünlerin üretiminde zorluklar yaşandığını ifade etti.

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!