Twitter’ın Kimlik Doğrulama Sistemi: Gerçek Bir Çözüm mü?

Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Advert

 

Artık X olarak anılan Twitter‘ın, özellikle Elon Musk’ın platformu satın almasından bu yana, bir kimlik doğrulama özelliği getireceği söyleniyor. Bu doğrulama süreciyle ilgili ayrıntılar bağımsız uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından ortaya çıkarıldı. Premium kullanıcıların doğrulamayı tamamlamak için devlet tarafından verilmiş bir kimlik sunmaları ve muhtemelen akıllı telefon gibi aktif bir kamerası olan bir cihaz kullanmaları gerekecek. Sürecin yaklaşık beş dakika sürmesi bekleniyor ve kullanıcılardan kimliklerinin fotoğraflarıyla birlikte bir selfie çekmeleri istenecek. Göstergeler bu özelliğin yakında kullanıma sunulabileceğini gösteriyor.

X, kullanıcıların kimlik görüntülerini ve biyometrik verilerini 30 güne kadar sunucularında tutmayı planlıyor. Bu veriler doğrulama amacıyla kimlik doğrulama firması Au10tix ile paylaşılacak. Ayrıca, X bu bilgileri “emniyet ve güvenlik” önlemleri için kullanacak. Au10tix’in kamuya açık herhangi bir veri ihlali olmaksızın temiz bir sicile sahip olması dikkat çekiyor.

Bu özelliğin lansman tarihi konusunda belirsizlik var. Daha önce, X’in Topluluk Notları kimlik doğrulamasının yakın olduğunu öne sürmüştü. Ancak, bunun Premium kullanıcılar için isteğe bağlı bir özellik olacağını ve herkes için zorunlu bir güvenlik adımı olmayacağını belirtmek gerekir.

Buna karşılık, Topluluk Notlarında daha sonra yapılan güncellemeler, X’in “site çapında fotoğraflı kimlik doğrulaması” hakkında herhangi bir resmi duyuru yapmadığını belirtiyor.

Daha önce Twitter’ın doğrulama sistemi, kullanıcıların doğrulama rozeti için 8 dolar ödeyebilecekleri bir sistemle değiştirilmişti. Bu değişiklik sahte hesaplarda ve taklitçilik vakalarında artışa yol açtı. Bu yeni sistemin taklitçileri etkili bir şekilde caydırıp caydırmayacağına dair endişeler devam ediyor, özellikle de doğrulama, geliştirilmiş olsa da isteğe bağlı kaldığından ve maliyeti aynı olduğundan.

Kaynak: https://newslinker.co/twitters-id-verification-system-a-real-solution-or-just-another-sticker/

 

Bu Yazıya Tepki Ver
Giriş Yap

Habere Doğru ayrıcalıklarındandan yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!